A ThetaHealing® egy nagyon gyakorlatias módszer életminőségünk javítására. A legkülönfélébb dolgokat lehet nagyon rövid időn belül átformálni és életünk legnagyobb kihívásából lehet a legnagyobb ajándék!

Ez egy olyan önismereti módszer – ami ezen túlmutat – hitrendszerekkel foglalkozik, feltérképezi, hogy milyen olyan gátló blokkjaink vagy hiteink lehetnek, ami szabotálja az életünket abban, hogy megéljük azt boldogan, örömmel. Felismerjük azt, ami gátol, korlátoz és lecseréljük olyanra, ami támogat, előrevisz.

Akinek van szándéka a változásra, annak meg is változik az élethelyzete vagy akár az egész élete. A kérdés mindig az: „Hogy érint ez engem? Miért teremtettem ezt magamnak?”

Hitrendszerek: Családi, vallási, társadalmi, neveltetési és kulturális, illetve csoporttudatosságok. Ezek nem jók vagy rosszak, egyszerűen lehet, hogy az életünk egy bizonyos szakaszában segítettek minket, de most már akadályoznak.

Ezt a technikát Vianna Stibal 1995-ben alkotta meg és a ThetaHealing® elnevezést adta neki, mert a konzultáció során a konzulens domináns agyhulláma theta frekvenciára vált át, és így kapcsolódva a klienshez, irányított kérdésekkel a tudatalattiban rejlő, mélyen fekvő hitrendszerek és traumatikus emlékek felszínre hozhatók, és megváltoztathatók könnyen, gyorsan, hatékonyan.

Ha feltetted már a kérdést, hogy miért ismétlődnek helyzetek, amikben tudatosan másként szeretnél viselkedni és valami oknál fogva mégsem tudsz.  Vagy pl. valaki fél a repüléstől, míg másoknak a legtermészetesebb dolog a világon. A pánikbetegség és a depresszió is látszólag oktalan viselkedés, de annak, aki azt éli, nagyon is valóságos. Ezek a tudatalattiban rejlő programok miatt vannak, amelyek robotpilótaként irányítják az életünket. Egészen addig, amíg meg nem változtatjuk ezeket a limitáló hitrendszereket, támogatóakra.

Főbb témák, amelyekben segítségedre lehetek a konzultáció során:

  • traumák feldolgozása (valakinek az elvesztése, gyermekkori traumák, stb.)
  • stressz kezelés, félelmek feloldása,
  • betegségek gyógyítása – depressziótól kezdve a daganatos elváltozásokig,
  • életminőség és az anyagi helyzet javítása (jólét és bőségteremtés),
  • párkapcsolati témák.

Ha olyan témád lenne, ami egyik kategóriába sem sorolható, vedd fel velem a kapcsolatot és megbeszéljük!

A ThetaHealing® technika lehetővé teszi a test-, a lélek- és a szellem fejlődését, erényeinkben való fejlődést. Alkalmazása pozitív életminőséget teremt. Gyakorlatilag az élet bármelyik területén hatékonyan alkalmazható.

Nem instant megoldást kínálok a problémád kezelésére, de sok esetben egyetlen alkalom is jelentős változást hoz az emberek életébe.
Ugyanakkor azt is fontosnak tartom elmondani, hogy ha folyamatban veszel részt, és több aspektusból is megvizsgáljuk az adott témát, úgy a pozitív változás elkerülhetetlen és akár egy egészen új valóságot tapasztalhatsz az életedben.
Amennyiben több elakadással küzdesz vagy nagyobb horderejű célod van, mindenképpen érdemes több alkalommal számolnod és egy coaching folyamatban gondolkodni. Ennek részleteiről itt olvashatsz vagy hívj fel és beszéljünk a részletekről! +3670-605-7555

Egy konzultáció időtartama ~ 60-75 perc, díja: 25.000 Ft

„A minőség mindig kifizetődő.”

Amennyiben többet szeretnél tudni az egésznek a hátteréről, röviden összefoglalva itt olvashatod:
A hitrendszereink, amelyeket a tudatalattink tárol és 90-95%-ban irányítják életünket – jellemzően 7 éves korig összeszedjük. 0-2 éves korig delta hullámban van az agyunk, majd 2-7 éves korban thétában, ahol szűrő nélkül fogadunk be minden, a környezetünkből felénk irányuló információt. Később aztán ezek a hitrendszerek alapján reagálunk eseményekre, helyzetekre. Sokszor magunk sem értjük miért és szeretnénk másként cselekedni, de a tudatalattink robotpilóta üzemmódban van, és nagyon résen kell lenni, ha tudatos szinten egy tudatalatti programot le akarunk cserélni.
A technika alkalmazásával lehetőség nyílik az érzelmek mentén feltérképezni a tudatalattiban rejlő blokkokat, limitáló hitrendszereket, azokat pedig lecserélni támogató hitrendszerekre, és betölteni pozitív érzéseket. Képes megváltozni egy helyzet, betegség, érzés azonnal, és új valóságot élünk attól kezdve.

Hogy is néz ki ez a gyakorlatban?

A kérdés mindig az – legyen szó betegségről, kapcsolati nehézségről, anyagi gondokról vagy bármi másról – „Hogy érint ez engem?”, „Miért teremtettem ezt magamnak?”

Egy példán keresztül: lehet, hogy egy nőnek kislány korában olyan dolgot mondtak a nőiség megélésével kapcsolatosan (például a szülők, egyház), ami segített neki abban, hogy serdülő korában ellenálljon a srácok közeledésének, akik kihasználták volna, összetörték volna a lelkét. Ugyanakkor felnőtt korában a szeretkezést később szégyennel és bűntudattal kötötte össze, amely amellett, hogy élvezhetetlenné teszi a szexuális életet, még egyéb problémákat is tud okozni. Ilyen például, hogy a bűntudattal baktériumos fertőzést is meg tudunk teremteni. A szégyen és bármilyen negatív érzelem tud a testben fizikai elváltozásokat okozni.

A folyamat úgy néz ki, hogy bekapcsolódunk a mindent átfogó térbe (akárhogy is nevezzük ezt). Van egy problémám – „Milyen érzést okoz ez nekem?” „Mi a legrosszabb ami történhet?” Leásunk – és a gyökérnél adunk egy olyan teret a kliens számára, amiben ő elő tudja hívni a tudatalatti tartalomból azokat az általában gyerekkorba visszavezethető problémákat, ahol először például megszégyenült. Mi gondolatban odamegyünk és vizualizáljuk azt, hogy ez elengedésre kerül és úgymond letöltünk pozitív érzelmi mintákat (úgy, mint a Mátrixban Neo megtanult küzdősportokat). Ilyenkor az agyban a vegyületek kémiai reakciókat indítanak és a vizualizáció erejével megváltoztatjuk a mostani állapotot fizikai-lelki-mentális szinten.

Mivel a tudatalatti mindenhol ott van a testben, mi megváltoztatunk egy tudatalatti mintát, pl. az élvezet és a szégyen együtt jár – megtanítom (magamnak vagy a kliensnek) milyen érzés anélkül élni, hogy a szégyen összekapcsolódik az élvezettel. És lehívjuk a legmagasabb nézőpontját az élvezetnek. A szégyent vizualizálva elengedjük a térbe, és ez olyan változásokat hoz létre, hogy a kisugárzásom megváltozik és ami korábban probléma volt, az egyszerűen semlegessé válik.

 

Az agyhullámokról bővebben:

Mik is azok az agyhullámok? A neuronok közti információ áramlásakor feszültség keletkezik, ami mágneses mezőt hoz létre (ezeket elektromyográfiával, más néven EMG-vel lehet mérni), valamint egy másodlagos elektromos mezőt, mely a fejre helyezett elektródák segítségével elektroenkefalográfiával, EEG-vel mérhetőek. Az így mért potenciálkülönbségek az agyhullámok. Öt különböző frekvenciájú agyhullám létezik: béta, alfa, théta, delta és gamma.
Ezek folyamatosan mozgásban vannak, mert az agy valamennyi frekvencián megállás nélkül hoz létre hullámokat. Bármit teszel vagy mondasz, azt az agyhullámok szabályozzák, és minden egyes helyzetben egy adott frekvencia a meghatározó.

BÉTA 14 – 28 Hz

Amikor gondolkozol, beszélsz, és kommunikálsz, az elméd béta-állapotban van. Eben a pillanatban is. Béta-állapot, amikor éber és aktív vagy, könnyedén, gyorsan reagálsz és teljes figyelemmel tudsz dolgozni.

ALFA 7-14 Hz

Az alfa-állapot a béta és a théta között épít hidat. Az alfa-állapotot ébrenléti ellazultság, relaxált, meditatív állapotként jellemezhetjük. Ellazult vagy, lelassul az agytevékenység. A tudatod kitágul. Friss, kreatív energia kezd el áramolni. Eltűnik a félelem. Felszabadító békét és jólétet érzel. Stressz kezelésére kiváló. Az alfa hullámot használó programok javítják a problémamegoldó képességed, új ötletekhez juttatnak.
Az alfa-állapot uralja az ábrándozást, képzelődést. Akik nem működnek jól ezen a frekvencián, azok memóriazavaroktól szenvedhetnek.

Az alfa-állapot teljesebb megértéshez hunyd le a szemed, és képzelj el egy naplementét. Az elmédben jelenítsd meg az óceánba bukó napot, a part közelében alacsonyan repülő sirályokkal. Ezzel a gyakorlattal elindíthatod az alfa-állapot előidézését.

Relaxáció, ébrenléti ellazultság.

THÉTA 4-7 Hz

A théta az ellazulás nagyon mély állapota. Ekkor az agyhullámok másodpercenként 4-7 ciklusú frekvenciára lassulnak, és már majdnem az alvás szintjére érünk, de még nem alszunk. Elalvás előtt és ébredés előtt ebben az állapotban vagyunk. A théta állapot gazdag képeket, inspirációt, és rég elfelejtett emlékeket hoz elő és megnöveli a fogékonyságot. Ez már a mély meditáció állapota. Az “áramlás” érzése, amikor az az érzésünk támadhat, hogy a testünk kiterjed a bőrünkön kívülre. A Théta a tudatalatti küszöbe. Ezek tartalmazzák az emlékeket és az érzéseket, és ugyancsak ezek felelnek a gondolkodásmódunkért, a hiedelmeinkért, és a viselkedésünkért. Fontos része a viselkedés megváltoztató programoknak. Használják drog- és alkoholszenvedély kezelésére is. Ideális szuper-tanuláshoz, az elme átprogramozásához, álomra való emlékezésre és önhipnózishoz.

Ha ebben az állapotban kapcsolódunk a Mindenség Teremtő Erejéhez, akkor bármi megtörténhet.

DELTA 1-4 Hz

Alvás, gyógyulás, passzív jelenlét. Mély, lassú, hullámzó. Ez a leglassúbb agyhullám. A mély alváshoz társítható. A Delta hullámok bizonyos frekvenciái elősegítik a növekedési hormon előállítását, amely hormon felelős a gyógyulásért és regenerációért. Ezért van az, hogy az alvás, különösen a mély alvás, elősegíti a gyógyulási folyamatokat.

GAMMA 40 Hz+

A gamma-agyhullámok a tanuláskor, és információ továbbításakor jelennek meg. Ezek az agyhullámok serkentik a béta-endorfinok kiválasztódását. A gamma-állapot a magas szintű mentális tevékenységek – mint például az érzékelés és a tudatosság – kísérője.  Ekkor az agyhullámok másodpercenként 40-5000 ciklusúak.

A gamma-théta állapot a legalkalmasabb az azonnali gyógyulásra. Az azonnali gyógyulás pillanatában az agy képes 4-es ciklusról 5000-es ciklusra váltani.

Vészhelyzetben az agy folyamatosan oda-vissza vált théta és gamma között, és ekkor csak a két frekvencia van jelen. Úgy tűnik, hogy ilyen helyzetekben ez a test természetes válasza.