Ha követed az oldalt, akkor láthattad, hogy írtam a hitről, bizalomról, biztonságról, reményről. Ezek a minőségek mind a gyökércsakrához tartoznak.

A csakrákról általában is sokat lehetne beszélni, meg a 7 fő csakra minőségről is, és ezek kapcsolatáról, de most feltételezem, hogy valami képed van ezekről a dolgokról, így csak a lényeget írom most röviden és a gyökércsakrára szorítkozva.

Ez a sorban az első, a gát tájékán helyezkedik el, vörös a színe és a föld irányába, lefelé nyitott.
Alapvető fontosságú, hogy jól működjön, erős legyen és töltött. Mint egy ház alapja – ha az nincs rendben, az épület nem fog stabilan állni.
Ez a csakra szervezetünket is ellátja energiával: csontok, haj, fogak, köröm és minden ami kemény, illetve az ereket és a vért is, továbbá a testünk alsó részét (főként a lábakat).
Fontos életterületeinken ugyancsak látványosan nyilvánul meg, ha nem megfelelően működik, illetve az is, ha igen. Stabilitás, erő, magabiztosság, kiállni magunkért, továbbá az életösztön és az életszeretet szintén ide gyökerezik, és ezek mind ennek a csakrának a működésétől függnek. Az anyagi síkhoz való kötődésünk és az anyagiakkal (illetve az anyával) való viszonyunk.

Jellemzően nagyon sok sérülés éri ezt a csakrát, mert az első 7 évben fejlődik, és ott akármennyire is igyekeztek szüleink, valószínűleg nem sikerült nekik megteremteni azt az állapotot, amire az adott életszakaszokban minden szempontból szüksége lett volna a gyermeknek.

Ha nem jól működik bizonytalanságban, bizalmatlanságban és félelemben élhetjük az életünket. Lehet, hogy valaki túlságosan is „földhözragadt” vagy egyáltalán nincs „leföldelve” – egyik nem jobb a másiknál, szélsőséges állapotok. Ahhoz, hogy megfelelően tudjunk a fizikai síkon létezni szükséges, hogy helyesen működjön a gyökércsakránk, amivel pedig foglalkozni kell.

Pár tipp, amit megtehetsz érte könnyedén: gyökércsakra meditáció, földben növő élelmiszerek fogyasztása (répa, burgonya, hagyma, cékla, stb.), rendszer az életedben, fizikai testeddel való törődés, sportok közül pl. a futás.

Ha ennél többet szeretnél érte tenni, akkor tudunk akár célirányosan is foglalkozni ezzel a csakrával vagy az ehhez tartozó területekkel, ha elakadásod volna. Rendbe lehet tenni és meg lehet gyógyítani a gyerekkori traumákat, meg lehet erősíteni a csakrákat és rendbe lehet hozni életterületeket – a választás a tiéd.

Ha szeretnél változtatni jelentkezz be konzultációra!

+3670-605-7555 vagy info@spiritualcoach.hu