Hát ez a cikk, mintha az „önfényezésemről” szólna, pedig nem annak szántam. Egyszerűen figyelem a magamban is végbemenő változásokat, és ezt most szeretném megosztani veled is, kedves olvasóm.

Mostanra többször tapasztaltam azt, hogy emberek küzdenek valamivel az életükben, és van egy-egy dolog, amit sokáig, évekig vagy akár évtizedekig cipelnek magukkal. Majd eljutnak hozzám, már aki eljut persze.

És úgy tűnik, hogy az esetek többségénél látványos változásokat sikerül eszközölni. Ki mekkora csomaggal érkezik. Van, akinél tényleg konkrét, azonnali változások, egy évek óta megoldatlan párkapcsolat – ahol a nő szenvedő alanya egy férfi agressziójának, míg az életében mindent tud menedzselni saját bevallása szerint, ezt az egyet nem. Majd amikor az összefüggésekre fény derül és a puzzle darabok a helyére kerülnek, egyszerűen ki tud lépni különösebb erőfeszítés nélkül a mérgező kapcsolatából.

Egy másik eset, amikor valaki az ikerlángjától szenved. És ez már egy jó hosszú ideje tartó folyamat. Képtelen igazából megélni és átadni magát ennek a csodálatos és mély érzésnek, ennek a mély szenvedélynek és szerelemnek, mert valamiképp „furán van bekötve”, és ezek az érzések csak akkor jelentkeznek, amikor távol vannak egymástól, akkor viszont nagyon intenzíven. És természetesen a hiány az fájdalmat és szomorúságot von magával, szenved a távollétben a páros hölgy tagja, aki a kliensem.

Majd, amikor itt is fény derül az igazságra, akkor ez a kapcsolat egyszeribe megszűnik annyira fontosnak és szenvedélyesnek tűnni. Olyannyira, hogy már nem is érinti meg a fickó érzelmileg, és végre élhet normális életet, amit meg is tesz, mert azóta tényleg szerelmes egy hús-vér emberbe, nem egy álomképbe.

Aztán van ugye akinek a színfalak és a személyek az életében többé kevésbé maradtak, de a párjával, akivel nem volt különösebb probléma, csak éppen nem volt már szenvedély és igazi érzelem a kapcsolatukban, elkezdett változni, olyannyira, mintha az elején lennének a kapcsolatuknak. Pedig azért ez az idő előrehaladtával nem éppen így szokott lenni.

Na de ha nem lennének változások mi a fenéért csinálnánk az egészet??

Van, amikor ezek a helyzetek tényleg rövid időn belül vagy akár azonnal, látványosan változnak meg, máskor több időre van szükség. Van olyan eset is, mint a „pillangó hatás”. Ha nem hallottál még róla, van egy elmélet, miszerint „egy pillangó egyetlen szárnycsapása a Föld egyik oldalán, tornádót idézhet elő a másikon”.

Tekintettel arra, hogy az Univerzumban minden okok és okozatok törvényeire épül, így egészen logikusnak is tűnik. Elég akár egy mélyen fekvő gyökérhitrendszer megváltoztatása ahhoz, hogy az arra felfűzött életesemények sorra megváltozzanak.

Az én oldalamról, ami korábban megérintett nagyon, amikor ezeket a változásokat egyszerűen nem tulajdonította valaki a közös munkánk eredményeként. Ha rövid távon született eredmény, amikor teljesen nyilvánvaló volt számomra az ok-okozat összefüggése és valamiért nem ismerte fel vagy nem akarta valaki beismerni, akkor különösen bosszantott. Ha hosszabb távú változásokat nem ismerte fel valaki, azt jobban értem, mivel az embernek az a természetes, ha minden rendben van. Akkor nem nézi, hogy mi minek a következménye, miért van minden jól? Azért van jól, mert ez a rend, ennek így kell lennie, ez így jó! Egyszerű példával élve: észre sem veszed, hogy nem fáj a fejed, mert ez a normális. Csak amikor ez nem volt mindig így…? Van, aki észreveszi és ad visszajelzést, hogy milyen csodás dolgok és változások következtek egy-egy konzultáció vagy folyamat után, mások meg nem, pedig a változás csak akkor nem jön el, ha ellenáll az ember annak.

Szóval több érzelmet is társítottam ezekhez az eseményekhez, korábban elszomorított vagy fájt, bizonyos esetekben kifejezetten bosszantott, ám ami fontos a magam szempontjából, hogy én magam is változom, és egyre kevesebb jelentőséget tulajdonítok ezeknek a dolgoknak, illetve visszajelzéssel, szembesítéssel tudatosítom a kliensekben is a változást. Ez szintén fontos része a folyamatnak, mert az ember saját önbecsülése növekszik azáltal, hogy látja a megtett utat!

És természetesen a pozitív visszacsatolásoknak mindig nagyon örültem és örülök most is minden alkalommal, amiből szerencsére akad bőven továbbra is!

 

Ha te is szeretnél ilyen csodákat megtapasztalni az életedben, a párkapcsolatodban változást, javulást, gyógyulást elérni, akkor itt tudsz jelentkezni konzultációra:

+3670-605-7555

coaching csomagok