Bizonyos helyzetekben könnyebb, máskor nehezebb. Általában a csekkek érkezését nagy türelemmel tudjuk várni. Ám ha az ember valamire nagyon vágyik, akkor sokszor még az amúgy békés természetű egyének is teljesen türelmetlenné tudnak válni. Legalábbis én így vagyok ezzel.
Mostanában sokszor találkoztam szembe pókokkal. Márpedig ami ha sokszor jön szembe, az általában valamire fel akarja vonni a figyelmedet, valamire tanít ilyenkor az Univerzum.
Márpedig a pókok leginkább a türelemre tanítanak.
A pók hihetetlen komplexitással, nagy gonddal és türelemmel szövögetik hálóját, majd miután elkészült a nagy művel – vár… Türelemmel. Ezért is lett a türelem egyik szimbóluma, illetve ahogyan a pók szövögeti a hálóját, rámutat, hogy a nagy dolgok sok apróbb dologból állnak össze.

Azt is mondják, hogy ennek az állatnak a szelleme sokkal befogadóbbá tesz az új képességek elsajátításával szemben, és segít felfedezni a személyiséged sötétebb oldalát is, ami szintén a hasznodra lehet a fejlődésed szempontjából.

Utánanéztem és még találtam pár érdekes infót:
A pók mint szimbólum számos kultúrában megjelenik, a pókhálóik komplexitásáért és szépségéért pedig nagyon nagyra tartják őket. Ha úgy érzed könnyedén tudsz azonosulni ennek az állatnak a szellemével, akkor a kreativitásod terén óhajtasz szárnyalni az intuíciódat segítségül hívva. A pók a szépség és az alkotás szimbóluma, az egyiptomi kultúrában és néhány amerikai törzs életében is a felsőbbrendű alkotók energiáit reprezentálták a pók szimbólumával.

Babonák szerint pókot látni nagy szerencsét jelent. Pókot agyoncsapni nagy szerencsétlenséget jelent.
A szerencsehozó pók legendája a mohamedán vallásban gyökerezik. A tanítás szerint amikor Mohamed menekülés közben egy alkalommal a Mekka környéki barlangokban rejtőzött el, egy keresztes pók gyorsan hálót szőtt a bejáratra. Ezzel úgy megtévesztette az üldözőket, hogy elvesztették a próféta nyomát, aki így megmenekült. Azóta a pók a mohamedánok szent állata, és nekik köszönhetően Európában is sok helyen szerencsehozónak tartják. Ezért lesz balszerencsés az, aki elpusztítja.