Hát ez a nap is eljött. Ki várta? És ki nem?

Egyik oldalon hideg van tél van, hamar sötétedik, a mínuszok röpködnek (nem csak az üzletek kirakataiban az akciókon – haha), és ezen a borongós, ködös hideg időben nincs sok kedve kidugni az orrát az embernek a fűtött lakásból.

A másik oldalon viszont amint a fókuszunkat áttesszük a sötét oldalról a világos oldalra, egyből jobb kedvünk lesz! Hiszen a fény megint győzedelmeskedik a sötétség felett, óramű pontossággal. És ez így is van rendjén.

Minden terhet amit tudsz, tegyél még ma le! – ezt támogatják az uralkodó egyetemes energiák is. Felesleges terheket cipelned magaddal.

Miért tesszük mégis?

Leginkább szokásból és a generációs minták, társadalmi elvárásokról miatt – a tudatalatti hitrendszerei. 
Ha megteszed, hogy megszabadulsz ezektől a terhektől, nem csak magadnak teszel vele jót, de környezetednek is. Nem csak ma, hosszútávon kiváltképp. És persze az a tény sem elhanyagolható, hogy nyakunkon a Karácsony! Mennyivel jobb érzés a Karácsonyt megélni nyugiban, békében, felszabadultan, jó érzéssel, mint feszülten, terhelten, stresszesen…

A te életedben melyik minőségben teltek többször az Ünnepek?

Ha korábban jellemzően fáradtan, kimerülten, szomorúan, feszülten indultál neki a Karácsonynak az elmúlt években, vagy most érzed így magad, akkor valamit mindenképp érdemes tenni azért, hogy az elkövetkezendő időszak az álmaid szerint alakuljon, ne a rémálmaid szerint…

Ennek okán tartom ma ezt az esti meditációt, hogy együtt lezárjuk ezt az évet és elengedjük azt, ami már nem szolgál minket, útjára bocsátunk annyi régmúlt dolgot, amennyit csak lehetséges. ?

Ha nem tudsz jelen lenni az esti programon, csak annyit megteszel, hogy meggyújtasz egy gyertyát vagy mécsest és ráhangolódsz erre az elmúlás – elengedés témakörre, már azzal is sokat tettél az ügy érdekében, saját magad érdekében.

De mondok még valamit! Az elkövetkezendő napok általában előre meghatározott menetrend szerint történnek, be vannak tervezve az időpontok, a családlátogatások és így tovább.

Ugyanakkor, vajon mi van ezután?

SZILVESZTER!! ? ??


Juhééé!!! Öröm, vigasság, ünnepség! Minden frankó! Jól érezzük magunkat! Jól szórakozunk! Élvezzük az életet (legalább ezen az estén!) és elköltünk egy vagyont szórakozásra egy éjszaka alatt, mert minden két-háromszor annyiba kerül, mint máskor, de ez nem baj, hiszen egy nap van év vége, és újév első napja! ?
Érezzük jól magunkat és teremtsünk új és jó dolgokat az életünkbe! – Ezzel mélységesen egyetértek. Ugyanakkor egy aprócska, de annál fontosabb dologra felhívnám a figyelmedet! A múlt elengedése szükséges ahhoz, hogy új dolgokat be tudj engedni az életedbe.

Egy példán keresztül: 
Van egy teli ruhásszekrényed és veszel még pár új cuccot, mert a vágyak és a bőség és az új dolgok… 
Be fogod tudni tenni a ruhásszekrénybe?

Mi a megoldás?

Ockham borotvája! Kell még egy szekrény! ?
Az ám! Aztán már lassan egy nagyobb lakás vagy nagyobb ház is kell, hogy te is beférj az otthonodba, mert lassan kiszorítanak a vágyott dolgaid a lakásból, amelyektől már mozdulni sem tudsz.

Röviden: így vagy úgy, de elő kell készíteni az új dolgoknak a helyet, és erre érdemes felkészülni. Hasonlóan, mint a régi közmondás szerint: „Ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát.” Felkészülten jobb eredményeket fogsz elérni, ezt garantálhatom. ?

Ha szeretnél az Újévben új dolgokat tapasztalni, új valóságot teremteni, ahhoz törvényszerűen el kell engedni a régi, a múlt dolgai közül azokat, amelyek már nem szolgálnak. Nem lehet egyszerre felállni és ülve is maradni.

Ha most áthallást érzel az Újévi Bőségteremtő Meditációra, akkor jók az intuícióid, mert január 1-én jön az is, és aki felkészül addigra, annak még nagyobb áldás lesz, illetve következésképp az Újév szintén. ? De erről részletesebben majd kicsit később.

Most maradjunk az „itt és most”-ban, hiszen ma van december 21. és a téli napforduló, a sötétség vége és a Fény születése! ?
Mindenkinek csodás sorsfordító napot kívánok és kellemes késszülődést a következő napokra! ?


A mai esemény: https://www.facebook.com/events/2096123910701712/