Az érzés a titok…

Na ez most miről fog szólni? ?

 

Talán ez egy olyan dolog, amit sokan maguktól alapból is tudnak. Mások az életüket élve időközben felismerték. Megint másoknak külső segítség által jött el a ráébredés és vannak akikben ezután fog tudatosulni.

Így van ez az élet bármely területén, nem kivétel ez alól az ingatlanszektor sem, sőt! ☝️

Ingatlant (lakást vagy hazát) ha saját magadnak veszel, alapvetően azért teszed, hogy abban lakj és igazi otthont teremts magadnak abból. ? ? ?
Ennél fogva mi lehet a legtriviálisabb kritériuma a helynek, ahova haza megyünk, amire úgy tekintünk „az otthonunk” – ha nem maga az érzés, ahol otthon erezzük magunkat, ahol jól érezzük magunkat?

Itt elárulok egy titkot – ezt ráadásul agykutatók és viselkedés analitikusok állapították meg, nem az én fejemből pattant ki – minden döntésünk érzelmi döntés és utólag megmagyarázzuk magunknak racionálisan, hogy miért volt az helyes.
Igen, egy sok millió forintos ház vagy lakás vásárlásnál is érzelmi döntést hozunk, akármilyen racionálisnak is tartjuk magunkat és akarjuk az ésszerű szempontok alapján kiválasztani a megfelelő ingatlant. ?

Mióta ingatlanokkal foglalkozom, azóta számtalan vevő ügyféllel beszéltem igényeikről, illetve más szemszögből rátekintve a keresési feltételekre sikerült sokszor azokat priorizálni is.
Ami valójában ennél is nagyobb hozzáadott érték, hogy az ingatlantulajdonosokkal együttműködve az eladandó lakást vagy hazát úgy mutatom be az érdeklődőknek, hogy a kereső ügyfél rátaláljon/megtalálja azt az érzést, amit keres. Erre sokszor a tulajdonos azért képtelen, mert ő a saját szemszögéből látja a dolgokat, sokkal nehezebb kilépni a saját kereteiből, mint egy független személynek. Pedig sok esetben a lakás egy másik részlete fogja meg a vevőt, mint a jelenlegi tulajdonosát anno.
Márpedig aki most érkezik, nem az előző lakó életét szeretné tovább élni, hanem nyilván a sajátját. Biztosan te is a saját életedben akarsz fejlődni, fejleszteni, előre lepni, azt jobbá tenni.
Jellemzően (70%) aki most tulajdonos a „következő pillanatban” vevő lesz és ugyanúgy a saját szempontjai szerint keresi a számára ideális ingatlant, amit az érzésen keresztül fog felismerni. ?

Empátia, szakértelem, kommunikációs képesség, figyelem, külső/független szemlélet – ezek volnának a legalapvetőbb szempontjai az ingatlanossal szemben támasztott követelményeknek?

Szerintem igen, ezért én ezt képviselem és hiszem, hogy ennek köszönhetem sikereimet is ebben a szektorban. Érteket teremtek a munkám által, amit folyamatosan visszajeleznek elégedett ügyfeleim. ?

Ha eladnád a házad vagy lakásod, beszéljünk arról kötelezettségek nélkül hogyan lenne érdemes elindítani a folyamatot.

+3670-605-7555
petroczy.gabor@onyxingatlan.hu